flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Дергачівський районний суд Харківської області

Всеукраїнський тиждень права

26 жовтня 2017, 15:18

    Кабінет Міністрів України затвердив план заходів з проведення 8-13 грудня 2017 року Всеукраїнського тижня права. Про це йдеться у розпорядженні Кабінету Міністрів України від 23 серпня 2017 року № 579-р.

     У межах Тижня права планується, зокрема, провести у навчальних закладах Всеукраїнський урок «Права людини» і тематичні заходи – лекції, бесіди, зустрічі за круглим столом, правові конкурси, ігри та змагання.

    В установах виконання покарань відбудуться лекції і бесіди з питань реалізації та захисту прав людини.

     У переліку заходів – проведення книжкових виставок, презентації видань про права людини, виставки-форуму і благодійного заходу «Правники – суспільству» та Міжнародного правничого конкурсу імені В. М. Корецького.

     Документ також передбачає організацію показу художніх та документальних фільмів про права людини та правозахисну діяльність в Україні.

      Зазначимо, відповідно до Указу Президента України Всеукраїнський тиждень права проводиться щороку в тиждень, що включає 10 грудня - День прав людини, який відзначається в пам'ять проголошення Генеральною Асамблеєю ООН у 1948 році Загальної декларації прав людини.